Op 4 november 2024 start Dr. Hendrik Thoen op de dienst cardiologie van Vitaz. Hij studeerde af als cardioloog in 2022 aan het UZ Gent en volgde nadien (2022 – 2024) een bijkomende opleiding of fellowship in de cardiale elektrofysiologie in ZNA Middelheim. Als cardioloog – elektrofysioloog concentreert hij zich op de diagnostiek en behandeling van ritmestoornissen via procedures uitgevoerd in het hartkatheterisatie lab (cathlab).

Dr. Thoen is gespecialiseerd in behandeling van ritmestoornissen van zowel voorkamers (voorkamerfibrillatie, AV(N)RT, voorkamerflutter, atriale tachycardie) als kamers (ventriculaire tachycardie, frequente ventriculaire extrasystolen) door middel van ablaties. Hierbij maakt hij gebruik van verschillende technieken zoals cryo-ablatie (ablatie via vriezen), RF-ablatie (ablatie via radiofrequente energie) en PFA (pulsed-field ablatie). Naast ablaties omvat zijn expertise ook de implantatie van pacemakers, defibrillatoren (zowel transveneus als subcutaan) en toestellen voor cardiale resynchronisatietherapie (CRT). Hij behaalde een Europese certificatie van de European Heart Rhythm Association (EHRA) in pacing (cardiac devices) in 2022 en in cardiale elektrofysiologie in 2024. Hij heeft een brede wetenschappelijke interesse en expertise met tevens een achtergrond in de ingenieurswetenschappen, waarbij hij voor de start van zijn medische carrière het diploma behaalde van Master of Science in Photonics Engineering (UGent).

Dr. Thoen zal consultatie doen in campus Beveren, campus Sint-Niklaas (Moerlandstraat) en in de privépraktijk op de Astridlaan.